Öckerö Nät förlänger med Telia

Öckerö Nät har kommit överens om att förlänga avtalet med Telia som kommunikationsoperatör i fibernätet. Förlängningen innebär att Öckerö Nät säkrar en högkvalitativ produkt till sina kunder i ytterligare tio år.

Öckerö Nät äger och förvaltar det fysiska fibernätet som byggs på alla kommunens bebodda öar. För att sköta driften av nätet och göra det möjligt att skicka data i form av ljus via optiska fiberkablar upphandlas en så kallad kommunikationsoperatör. Kommunkationsoperatören äger all aktiv utrustning i stadsnätet, det vill säga tekniska boxar och switchar som gör det möjligt att skicka informationen. Kommunikationsoperatören äger aktiv utrustning i bägge ändar, alltså såväl i Öckerö Näts nodhus som hemma hos enskild villakund.

Kommunikationsoperatören tecknar avtal med ett antal tjänsteleverantörer som erbjuder sina tjänster i det öppna stadsnätet i form av tv, telefoni och internet.

Öckerö Nät har efter förhandlingar och diskussioner kommit överens med Telia att förlänga befintligt avtal med vissa korrigeringar. Tack vare detta kan nu Öckerö Nät säkerställa Telia öppen fibers utbud i ytterligare 10 år.

- Avtalet innebär både att våra kunder får förstklassiga tjänster till konkurrenskraftiga priser och att vi som affärsområde fortsatt får en marknadsmässig ersättning från vår kommunikationsoperatör, säger stadsnätschef Christer Löfgren.

Senast uppdaterad: