Om du nyligen anslutits till Öckerö Nät är det bara att säga grattis! Du har nu tillgång till ett brett utbud av digitala tjänster som till exempel TV, telefoni och bredband. Din bredbandsanslutning är den bästa och snabbaste som finns idag. Den klarar dagens tjänster blixtsnabbt och störningsfritt, men du kan också vara säker på att ditt bredband klarar framtidens krav. Kapaciteten i optisk fiber är nämligen i princip obegränsad.
 

Så här kommer du igång!

1. Välj tjänster & leverantör!

På din vägg sitter nu en vit Inteno-box, en medieomvandlare. Den har till uppgift att omvandla fiberoptikens ljus till ström och göra det möjligt att koppla in olika nättjänster. Här finns uttagen för de tjänster du beställer.  Den fungerar alltså inte ensam som till exempel router för trådlöst nätverk.
Så först ska du välja vilka tjänster du vill ha. Bredband, TV och telefoni eller kanske bara telefoni? I ditt hem har du Öppen Fiber, vilket innebär att det finns en rad olika leverantörer att välja på - du bestämmer helt själv.

2. Beställ tjänster

Hur gör jag för att välja tjänster och leverantör?
- Via internet: koppla in datorn till Intenoboxens första uttag. Du kommer då till en startsida på Bredbandswebben där du fyller i din adress - då får du en bra överblick över vilka tjänster och leverantörer som finns.  Har du tillgång till internet på annat sätt, gå till bredbandswebben.se och få samma överblick.

3. Ha roligt!

När din leverantör kopplat in dina tjänster är det bara att börja surfa, ringa, kolla på film, se playkanaler, betala räkningar, handla, lyssna på musik, spela spel eller ringa upp en släkting för ett videosamtal. Med fiber är möjligheterna många - och blir hela tiden fler!
Mycket nöje!


Senast uppdaterad: