Så fungerar installationen av Öppen Fiber®

 1. Vi hälsar på!
  Vi börjar med att besöka dig ett par veckor innan det är dags att börja gräva. Ni kommer att få en lapp i brevlådan i god tid innan. Under mötet går vi tillsammans igenom den bästa placeringen av kabeldragningen i trädgården. Det kan vara bra att tänka på att undvika asfalt eller plattsättning eftersom bara grovåterställning ingår i avtalet.  Vi går också igenom lämplig placering av mediekonverteraren inomhus.
   
 2. Kabeldragning!
  Själva arbetet i trädgården klaras oftast av på ett par timmar. Vi gör så lite åverkan som möjligt i er trädgård. Kanalisationen som vi behöver för att dra in fiberkabeln i huset är knappt en cm i diameter och vi gräver ner den på cirka 2-3 decimeters djup.  Ytskiktet får du själv återställa, men i många fall kommer det troligen att räcka med en liten insats.

 3. Installation!
  Nu är det dags att dra in fiberkabeln genom husets yttervägg till den plats där vi kommit överens om att placera fiberuttaget. Här installerar vi medieomvandlaren, som kräver ett el-uttag. Installationen tar någon timme. En av våra fibertekniker bokar en tid med dig för installationen.
   
 4. Välj och vraka!
  När installationen är klar kommer du att få en bekräftelse hem. Sedan är det bara att börja välja bland en mängd tjänster och leverantörer. Nu är ditt hus redo för supersnabbt bredband, modern TV och billig telefoni. Anslut en dator, surfa in på bredbandswebben.se och välj tjänsteleverantör.

 5. Upplev!
  Nu är det klart! Greppa fjärrkontrollen och se på TV med stort programbibliotek och möjlighet att hyra film.  Spela spel, streama musik och koppla upp datorn och upplev bredband på riktigt!  Bandbredden räcker till allt – samtidigt!

Senast uppdaterad: